vrijdag 30 oktober 2020

Overval bij boekhandel aan de Lange Bisschopstraat; dader op de vlucht met literatuur

Een boekhandel aan de Lange Bisschopstraat is vrijdagmiddag overvallen. De dader is op de vlucht met een buit van enkele boeken. De man liep rond 16.15 uur de cultuurtempel binnen en heeft het personeel bedreigd met een op een vulpen gelijkend voorwerp. Op dat moment waren er ook andere klanten in de winkel aanwezig.

De boekhandel en de directe omgeving is afgesloten voor onderzoek. De politie zoekt naar een man van ongeveer 30 jaar. Hij heeft, halflang donker haar en draagt een zwarte jas en een bril met zwart montuur. Mochten mensen hem zien, onderneem dan zelf geen actie, waarschuwt de politie. Je kunt immers niet voorzichtig genoeg zijn met literatuurliefhebbers. Voordat je het weet heb krijg je een sonnet in je smoel of heb je een ode te pakken.

Een persvoorlichter van de politie laat weten dat er ondertussen al iemand staande was gehouden, maar deze uiteindelijk niets met overval te maken had. Het bleek een loslopende dichter die, heel aanstellerig inderdaad, net wat u zegt, over straat ging met enkele bandjes onder zijn arm van Hölderlin, Rimbaud en Campert.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.