zaterdag 24 maart 2018

Verlos ons


Verlos ons van de wanengolf, de steeds amechtiger roep van de verkopers, wie maakt hen los? Verlos ons van het nachtelijk straatrumoer. Verlos ons van het vuil, de flesjesgooiers,  de kankerroepers en de portiekpissers, de lamlullen, de gillers, de hese schreeuwers.

Verlos ons van de plasticsoep, het fileleed, de deodorantlozen, de tandpastalozen, de veel te hoge offertes van malafide aannemers, de hondenpoep, de veel te lage lonen, de obestias, de opscheppers, help ons van de syndromen af en van de dood. Help ons in ons bange uur.

Verlos ons van de dopingschandalen, van interviewers die beuken op traanklieren, verlos ons van al het pretentieuze kunstgewauwel, van de dialoog aangaan met, van beelden scheppen waar geen ruimte is, verlos ons van de snobs met hun veel te dikke boeken. 

Verlos ons van de godsdienstwappies, de betweters, de beterweters, de zelfverklaarde heiligen, de wilopleggers. Verlos ons van de strijd, de bombardementen, het schuilen in de kelders, de retoriek, de martelingen, de lijkzakken, de kinderen in die lijkzakken. 

Verlos ons van de pop-upreclames, van managers die blaten, de bonusgraaiers, van facebookmeningen, van facebook, de glamourbijlages, de reiskaternen, de lifestylerubrieken, de modecolumns, het gekke huis van de week, de gadget van de dag.

Verlos ons van de aandelenhype, verlos ons van de hypes. Van de verkiezingsslogans, van de eeuwige maakbaarheid en alle redelijkheid en verlos ons van de botten, de tactlozen, de opgepompte ego’s. Verlos ons van de schuttingtaal: fuck, ja, dat bedoel ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.